temabanner for denne siden

Oversikt/"sitemap"

BESØK VANNET

adkomst

naturfakta

turforslag

naturdagbok

temaskilt

FORENING

arrangementer

styret

arkiv

medlem

kontakt oss

media

"Sothøna"

butikk

BIOLOGI

fugl

pattedyr

amfibier

krypdyr

fisk

virvelløse dyr

planter

lav og mose

sopp

tamdyr

VERN

reservatinformasjon

UNDERVISNING

HISTORIE

Østensjø

Abildsø

Oppsal

Bakkehavn

gravskikker

kulturlandskap

PANORAMA

   

Undervisningsressurser

Østensjøvannet egner seg til undervisning for folk i alle aldre. Både de som tar med seg unger ut for første gang og de som blir med på guidede tematurer finner interessante utfordringer. Ikke glem å ta med kart eller naturnøkler for å lære å bestemme hva du finner ute i terrenget. Miljøparken inneholder store kvaliteter innen alt fra historikk og byggeskikk til geologi og entomologi. Besøkssenter våtmark Oslo sin avdeling ved Østensjøvannet underviser hvert år tusenvis av skoleelever om naturen i området. Ta gjerne kontakt på post(at)vatmarkoslo.no hvis dere ønsker å delta på undervisningsopplegg.

På disse sidene har vi samlet ressurser som en underviser trenger for å benytte Østensjøvannet som arena for undervisning. Noen hovedbolker er siktet inn mot skoleverket, mens flere av filene er tilpasset alle som måtte være interessert. Last det ned materialet til deg selv, print det ut og ta det med på turen, eller bare len deg tilbake og lær, her og nå.

Skolen

7. klasse. Natur- og miljøfag:

4. klasse

"Undervisningsopplegg for skoler" laget av lærer Finn Arnt Gulbrandsen. Last ned en PDF-versjon. Trykket i GLOBUS - undervisningsmagasin (som nå er lagt ned) fra UNESCO.

Idehefte om fugl, for alle som vil lære mer om fugl (www.fugleskolen.no). Heftet har 44 sider. Høydepunkter: hva for slags utstyr trenger jeg?, hvordan lager jeg kasser til fuglene, hvor finner jeg god litteratur?, hvordan finner jeg fuglene?, smarte skjemaer til å ha med på tur, hvordan lærer jeg meg fuglesang? og mye mer. Heftet er laget av Terje Bøhler (NOF/Asker og Bærum lokallag), med illustrasjoner av Rune Roalkvam (sist revidert i 2009).

Ideark fra (tidligere) Blekkulf

Bestemmelsesark for fugler som er tilknyttet vann.

Strektegninger av fugl til fargelegging for de aller minste

Barne- og ungdomsbladet til Norsk Ornitologisk forening: www.fuglevennen.no, der de eldste numrene er nedlastbare i sin helhet.

For ytterligere temasider om vann og vannmiljø, se vannportalen